Zeytinli Kapalı Simit
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinli Kapalı Simit Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İçi için

Zeytinli Kapalı Simit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mayayı ılık suyla ezin. Toz şekeri ilave edip 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Kalan bütün malzemeyi ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp unlanmış tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurların ortasına iki yemek kaşığı kadar dilimlenmiş zeytin koyun. Hamuru dikdörtgen olacak şekilde kenarlarından katlayın. Pekmezi su ile karıştırın. Simidi önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Mayalanması için 15 dakika daha bekletip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte