Tezpişti
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Muharrem Bilginsoy’dan Arnavut Mutfağı lezzetlerinden şahane bir tatlı tarifi.

Tezpişti Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Tezpişti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için su ile şekeri bir tencerede kaynatarak soğumaya bırakın.
  2. Süt ile şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Yumurtaları bir kasede çırptıktan sonra un ve irmiği ilave ederek karıştırın.
  3. Daha sonra bir tencereye alarak süt ve şekerle birlikte sürekli karıştırarak kaynatın. Bir kaseye aldığınız yoğurda sütlü karışımdan ilave ederek ısı dengesini sağlayın ve tencereye karıştırmayı bırakmadan yavaş yavaş ekleyin.
  4. Son olarak toz fıstığı ekleyin ve karışımı fırın tepsisine alın. Üzerine pirinç fıstığı serpin ve önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  5. Süre sonunda fırından alın ve sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbeti dökün. 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte