Tava Ekmeği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tava Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Tava Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Önce geniş bir kaba su ve LUNA dışındaki diğer malzemeleri alın. Oda sıcaklığındaki suyu ve LUNA'yı ilave ederek hamuru 7 dakika yoğurun. Hamur yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hamuru ılık bir ortamda 2 saat mayalanmaya bırakın. Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle 2-3 dakika yoğurup bir ekmek kalıbına yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin. Eğer üstü erken kızarırsa alüminyum folyo ile örtüp pişirmeye devam edin. Fırından aldıktan 10 dakika sonra ekmeği kalıptan çıkarıp bir ızgara teli üzerine alın ve 1-2 saat bekletip servis edin.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte