Süslü Ekler
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Süslü Ekler Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Üzeri için

Süslü Ekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için sütü ısıtın. Tereyağı ve suyu ekleyip tereyağı eriyinceye kadar bekletin. Karışım kaynayınca ocaktan alıp un ve bir tutam tuz ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın. 5 dakika soğumaya bırakın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın ve düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Dolgusu için sütü sos tenceresine alıp kaynatın. Yumurta sarıları, şeker, nişasta ve unu bir kapta çırpıp süte ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında bekletin. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 8-10 cm uzunluğunda hamurlar sıkın ve tepsiyi fırına yerleştirin. 5 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 200 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişmeye bırakın. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız dolguya krema ekleyip mikserle çırpın. Kremayı düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve hamurların alt kısmından batırarak içlerine sıkın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Kaselere paylaştırıp jel boyalar ile renklendirin ve eklerlerin üst kısmını çikolataya batırın. Üzerini şekerler ile süsleyerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte