Selanik Gevreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Selanik Gevreği Tarifi İçin

Malzemeler

Selanik Gevreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ayrı bir karıştırma kabına eleyin. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve fazla söndürmeden bir spatula yardımıyla karıştırın. Hamur kıvamına gelince fıstık ve yaban mersinlerini ekleyip yoğurun.
  2. Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın. Önce elinizle dikdörtgen olacak şekilde üzerine bastırarak şekillendirin. Ardından bir merdane yardımı ile hamuru inceltin. Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın. Hamuru yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip fırından alın.
  3. Fırından çıkarır çıkarmaz keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin ve dilimler yukarı bakacak şekilde tel ızgara üzerine dizin. Tekrar fırına verip 10-15 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte