SİTEDE GÖR
Ad
Anasayfa
Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Portakallı Havuç Reçeli
Portakallı Havuç Reçeli
Güncelleme tarihi:
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi İçin
Malzemeler
3 havuç
2 portakal
1 çay bardağı su
Yarım limon suyu
2.5 su bardağı tozşeker
Portakallı Havuç Reçeli
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon ile yapacağınız reçellerle kahvaltı sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin.
Havuç ve portakal kabuklarını irice rendeleyip düdüklü tencereye alın. Portakal suyunu sıkın ve havuçlara ekleyin.
Şeker, su ve limon suyunu da ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
Yüksek ateşte buhar sesini duyduktan sonra kısık ateşe alarak 10 dakika daha pişirin. Reçeli kavanoza doldurup soğumaya bırakın. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Kahvaltılık Tarifler
Reçel Tarifleri
Benzer Tarifler
Ballı Soğuk Kahve
Matcha Latte
Havuçlu hurma topları
Ayva Çayı
Sarımsak Çayı
Lavaş tost