Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları Tarifi İçin

Malzemeler

Krep için

Beşamel sos için

İç harcı için

Üzeri için

Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Krep için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabında çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya bir kepçe kadar dökerek her iki tarafını da pişirin.
  2. Beşamel sos için tereyağı ve unu bir sos tenceresine alın. Unun rengi dönünceye kadar karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynatın. Tuz ve rendelenmiş muskat cevizini ilave edip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kıyma suyunu çekip tamamen piştiğinde hazırladığınız beşamel sosu ilave edip ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
  4. Soğuyan beşamel soslu kıymalı harçtan iki yemek kaşığı kadar alarak kreplerin ortasına yerleştirin ve dikdörtgen elde edecek şekilde sarın. Krepleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp peynir eriyinceye kadar 8-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte