Meyveli Mini Pay
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meyveli Mini Pay Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Hamuru için

Üzeri için

Meyveli Mini Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, un, tereyağı, esmer toz şeker ve tarçını geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar çırpın. Yumurtalar ve vanilya esansını ilave edin ve hamur toparlanmaya başlayıncaya kadar çırpın. Hamuru elinizle hafif yoğurun ve iki eşit parçaya ayırın. Hamurları yağlı kağıt arasına alarak bir merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurları buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 
  2. İç harcı için, kabuğunu soyup küp doğradığınız elma, kuş üzümü, kurutulmuş turna yemişi, iri kırılmış badem, rendelenmiş portakal kabuğu, pekmez, esmer toz şeker, tereyağı ve suyu bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Meyveler suyu çekip yumuşamaya başladığında ocaktan alın. 
  3. Dinlenen hamurları buzdolabından çıkarın. 7 cm çapındaki yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla 24 parça kesin. Kalan hamur parçalarını tekrar yoğurun ve yağlı kağıt arasına alarak bir merdane yardımıyla açın. Buzdolabında 15 dakika daha dinlendirin. 
  4. Açtığınız hamurları tart kalıplarınıza yerleştirin. Üzerlerine bir yemek kaşığı kadar meyveli iç harcından ilave edin. Üzerlerine bir kasede çırpıtığınız yumurtadan sürün. Dinlenen hamuru buzdolabından çıkartın. Yıldız şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip tartlarınızın üzerini kapatın. Yıldızların üzerine de kalan yumurtadan sürün. Üzerlerine esmer toz şeker serpip önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 5 dakika kadar dinlendirip servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte