Limonlu Mereng
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Mereng Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Krema için

Süslemek için

Limonlu Mereng

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pudra şekeri ve tuzu bir kaseye alıp harmanlayın. Yumurta aklarını ve limon suyunu ekleyip mikserin en hızlı devrinde 10-12 dakika çırpın. Karışım köpük gibi olduğunda krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Merengi yağlı kağıdın ortasından başlayarak ve bir yuvarlak oluşturacak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 1.5 saat pişirin. Fırından alıp soğutun. Krema ve bir tutam şekeri bir cam kaseye alıp mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Soğutulmuş merengin üzerine yayın. Kremanın üzerini ince kesilmiş limon dilimleri ve iri kırılmış bademlerle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte