Klasik Cheesecake
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Klasik Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Klasik Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mutfak robotunun haznesine 200 gr un, 20 gr pudra şekeri, tuz ve küp şeklinde doğranmış tereyağını yerleştirip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Streç filme sararak 30 dakika buzdolabında soğutun. Üç yumurtanın sarısı ile aklarını ayırın. Şeker ve krem peyniri mikserle çırpın. Vanilya, 2 yumurta, ayırdığınız 3 yumurta sarısı, kalan un ile nişastayı ekleyerek karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın ve azar azar diğer karışıma ekleyip spatula ile çırpmadan karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Soğuyan hamuru yağlı kağıt arasında 2 mm kalınlığında açın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt sıkıştırın. Hamuru kalıba kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin ve üzerini birkaç yerden çatalla delin. Peynirli karışımı doldurup fırına yerleştirin. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte