Keten Tohumlu Ve Kişnişli Kraker
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Keten Tohumlu Ve Kişnişli Kraker Tarifi İçin

Malzemeler

Arası için

Üzeri için

Keten Tohumlu Ve Kişnişli Kraker

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve toz kişnişi geniş bir kaseye alın. Tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar yoğurun. Rendelenmiş taze kaşar peyniri, haşhaş tohumu ve keten tohumunu ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. 
  2. Soğuyan hamurunuzu hafif unladığınız bir tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla 3 mm inceliğinde açın. Kare bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine kimyon taneleri serpip 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında rengi altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra aralarına labne peyniri sürüp iki kurabiyeyi birbiriyle yapıştırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte