Kavurmalı Ay Çöreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kavurmalı Ay Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Kavurmalı Ay Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyup ezerek püre haline getirin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
  2. Mayayı ve ılık sütün yarısını ilave edip hamuru yoğurun. Yumurta, tereyağı, püre haline getirdiğiniz patates, tuz, kalan süt veya suyu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın.
  4. Parçaları merdane ile 3-4 mm inceliğinde olacak şekilde açıp 10-12 cm ölçülerinde kareler kesin.
  5. Karenin bir köşegeni boyunca peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi sararak ay şekli verin.
  6. Tepsiye dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Patatesli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte