Karabuğdaylı Kakaolu Hurma Topu
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karabuğdaylı Kakaolu Hurma Topu Tarifi İçin

Malzemeler

Karabuğdaylı Kakaolu Hurma Topu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şekersiz, yağsız ve unsuz karabuğdaylı kakaolu hurma topları...

  1. Bütün malzemeleri mutfak robotunda, hurmalar iyice ezilene dek karıştırın. Karışımdan küçük toplar yuvarlayın. Damak tadınıza göre; sade, kakaoya, Antep fıstığına veya Hindistan cevizine bulanmış şekilde servis edin. Bu toplar oda sıcaklığında da, buzdolabında da saklanabilir.

Karabuğday nasıl filizlendirilir?
1 su bardağı çiğ (Kavrulmamış) karabuğdayı bir kaba alın. Üzerine 3 katı oranında temiz, oda sıcaklığında su ekleyin. 20 dakika bekletin ve süzdürüp durulayın. Yayvan bir süzgece, çok üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Sabah, akşam üstünden hafifçe su dökerek nemlendirin, nişastalı su bırakırlarsa bu suyu durulayın. Karabuğday bu aşamada biraz kırılgan oluyor, işlemi yaparken yumuşak davranın. Oda sıcaklığında bekletin, hava sıcaklığı ve nem oranına bağlı olarak 1-2 güne filizler çıkacaktır. Filizlerin çok uzamasına gerek yok, maksimum 1 cm yeterli. Filizlenen karabuğdayı buzdolabında muhafaza edebilir ya da güneş veya düşük ısıda kurutma fırınında kurutabilirsiniz.

Kuruyemişli hurma topları tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte