Kabaklı Ve Naneli Çıtır Yufka
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabaklı Ve Naneli Çıtır Yufka Tarifi İçin

Malzemeler

Kabaklı Ve Naneli Çıtır Yufka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yufkanın üzerine zeytinyağı sürüp diğer yufkayı üzerine yerleştirin. Sekiz kare elde edecek şekilde kesin. Kare yufkaları yuvarlak kalıpların içine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kabakları yıkayıp iyice kurulayın. İncecik dilimleyip fırın tepsisine dizin. Fırının ızgara modunda pişirin. Dolmalık biberin çekirdeklerini temizleyip küçük küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Fırınlanmış kabak dilimlerini bibere ekleyip harmanlayın. Tuzla tatlandırın. Yufka kaselerinin içine paylaştırın. Taze çekilmiş karabiber, ufalanmış lor peyniri ve kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte