Fındıklı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Fındıklı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mar­ga­ri­ni oda ısı­sın­da yu­mu­şa­tın. Unu çu­kur bir ka­ba ele­yin. Va­nil­ya ve ka­bart­ma to­zu­nu ek­le­yip har­man­la­yın.
  2. Yu­mur­ta ak­la­rı ile şe­ke­ri mik­ser­le 34 da­ki­ka çır­pın. Sir­ke ve mar­ga­ri­ni ila­ve edip tah­ta ka­şık­la iyi­ce ka­rış­tı­rın.
  3. Ren­de­len­miş por­ta­kal ka­bu­ğu ve fın­dık­la­rın ya­rı­sın­dan faz­la­sı­nı ek­le­yip tah­ta ka­şık­la ka­rış­tır­ma­ya de­vam edin.
  4. Yu­mur­ta­lı ka­rı­şı­mı un­lu ka­rı­şı­ma ila­ve edip yo­ğu­run.
    Fı­rın tep­si­si­ni yağ­lı ka­ğıt­la kap­la­yın. Ha­mur­dan ce­viz bü­yük­lü­ğün­de par­ça­lar ko­pa­rıp ha­fif­çe şe­kil­len­di­rin ve tep­si­ye di­zin.
  5. Üzer­le­rine ka­lan fın­dığı ser­pin. Ön­ce­den ısı­tıl­mış 170 de­re­ce­ye ayar­lı fı­rın­da 20 da­ki­ka pi­şi­rin.
  6. Iz­ga­ra te­li üze­rin­de so­ğu­tup ser­vis ya­pın. Afiyet olsun.
  7. Dilerseniz, kurabiye yerine fındıklı kek tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte