Çikolatalı Ve Pancarlı Cupcake
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Ve Pancarlı Cupcake Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Krema için

Üzeri için

Çikolatalı Ve Pancarlı Cupcake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pancarları yıkayıp alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Fırından çıkarıp pancarların kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Bir kapta soğuyan pancar püresi ile şekeri iyice çırpın.
  3. Üzerine sırayla süt, ayçiçeği yağı, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Yağlayıp unladığınız muffin kalıplarına paylaştırın.
  4. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Krema için gerekli malzemeleri iyice çırpın.
  5. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan cupcake’lerin içine ortasından delerek doldurun.
  6. Üzeri için gereken kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Üzerine bitter çikolataları ekleyip karıştırın.
  7. Son olarak tereyağını da ilave edip karıştırın. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra cupcake’lerin üzerine sürüp süsleyin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte