Ceviz Reçeli
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ceviz Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kireç kaymağı için

Ceviz Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon ile yapacağınız reçellerle kahvaltı sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin.
  2. Ceviz kabuklarını çok ince soyun. İçi su dolu bir kaba alın ve her gün suyunu değiştirerek 10 gün suda bekletin.
  3. 10 gün sonunda cevizleri kireç kaymağı içinde 5 saat bekletin. İyice yıkayarak kireçten arınmasını sağlayın ve üzerine bıçakla delikler açın.
  4. Tencerede su kaynatın ve cevizleri içine atarak 5 dakika pişirin ve soğuk sudan geçirin. Bu işlemi 4 kez tekrarlayın.
  5. Cevizleri kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  6. 1 kg şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatıp cevizleri içine atın. Karanfilleri ilave edin ve reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  7. Limon suyunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra kavanoza doldurup soğumaya bırakın. Servis yapın.
  8. Dilerseniz, elma reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Servis Önerisi:

Kireç kaymağı: Sönmemiş kireci derin bir tencereye alın. Üzerine yavaşça suyu ilave edip karıştırın. Kirecin dibe çökmesi için 1 gece bekletin ve ertesi gün suyu dikkatlice süzün. Kireçli kısım atılacak, elde edilen su kireç kaymağı olarak kullanılacak.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hatay Mutfağı

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte