Ballı Soğuk Kahve
Selin Hıdır
1275 Tarif       0 Takipçi
Ballı Soğuk Kahve
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz aylarının favorisi, hem doğal tatlılığıyla hem de ferahlatıcı etkisiyle öne çıkan ballı soğuk kahve tarifi, evde kolayca hazırlanabilir. Bu ballı soğuk kahve tarifi, balın doğal aromasını kahveyle buluşturarak, alışılmış soğuk kahve lezzetlerine yeni bir soluk getiriyor. Köpüğüyle ve hafif tatlı dokusuyla kahve keyfinizi bambaşka bir boyuta taşıyacak bu tarif, kahve severlerin mutlaka denemesi gereken özel bir seçenek. Peki; ballı soğuk kahve nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Frappe tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ballı soğuk kahve kaç kaloridir?

Bir porsiyon ballı soğuk kahve 105 kaloridir.

Ballı Soğuk Kahve Tarifi İçin

Malzemeler

Ballı Soğuk Kahve

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balı küçük bir kasede çırpıcı ile köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Üzerine 1 tatlı kaşığı granül kahve ve 150 ml sıcak su ekleyin.
  3. Karışımı tekrar çırpıcıyla çırpın; bal ve kahve tamamen çözülene kadar devam edin.
  4. Geniş bir bardağı buzla doldurun. Üzerine 150 ml soğuk süt ekleyin.
  5. Hazırladığınız ballı kahve karışımını süt ve buzun üzerine dökün.
  6. Dilerseniz karıştırmadan katmanlı şekilde bırakabilir ya da hafifçe karıştırabilirsin.
  7. Üzerine tarçın serpebilir, nane yaprağıyla süsleyebilirsin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Hazırladığınız ballı kahve karışımını soğuk süt ve buzun üzerine dökerken karıştırmayın böylece altta süt, üstte kahve köpüğü katmanı olur.
  • Servis sırasında pipetle karıştırarak içmek keyifli bir deneyim sunar.
  • Cam kup ya da geniş latte bardağı kullanın katmanlar görünür olur, sunum daha etkileyici görünür. Soğuk bardakta servis ederek serinliği artırabilirsiniz.
  • Üzeri için az miktarda tarçın, kakao, ya da rende çikolata serpiştirebilirsiniz.
  • Taze nane yaprağı, görsel ferahlık sağlar.
  • Birkaç damla vanilya özü veya muskat rendesi ile aromayı zenginleştirebilirsiniz.
  • Ballı fındıklı kurabiye, hafif granola bar veya kuru hurma gibi doğal atıştırmalıklarla servis ederek temayı tamamlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Balı tek başına çırpmak, hem doğal tatlılığını öne çıkarır hem de içeceğe ipeksi bir doku katar. Tercihen akışkan kıvamlı çiçek veya çam balı kullanın.
  • Sıcak su ve kahveyi ekledikten sonra karışımı tekrar çırpın. Bu adım, kahvenin acılığını yumuşatır, balın aromasını öne çıkarır. Elektrikli süt köpürtücü veya küçük tel çırpıcı ile daha bol köpük elde edebilirsiniz.
  • Köpüğün sütün üzerine yayılması ve içeceğin serinliği için süt buzdolabından yeni çıkmış olmalı.

Buz oranı önemli;

  • Az buz → daha yumuşak içim
  • Bol buz → daha serin ve hafif kıvam
  • Katı kıvam istersen kahveli karışımı blender ile sütle birlikte buzla çırpabilirsiniz.
  • Daha yoğun kahve tadı için granül kahveyi 1,5 tatlı kaşığına çıkarabilirsiniz.
  • Daha hafif içim için su miktarını 200 ml’ye çıkarın.

Tarif Kategorileri

Soğuk İçecekler Çay Saati Tarifleri İçecek Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Matcha Latte Tarifi
Vanilyalı Buzlu Yeşil Çay Tarifi
Matcha Latte
Havuçlu hurma topları
Ayva Çayı
Sarımsak Çayı