Ayvalı Ay Çöreği
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Ay Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Üzeri için

Ayvalı Ay Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, süt, pudraşeker ve yumurta sarısını bir kaba alıp karıştırın. Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun. Hamuru 20 eşit parçaya bölüp üzerini nemli bezle örtün ve 20 dakika bekletin.

İç malzeme için ayva, fındık, üzüm, tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Hamur parçalarını un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane ile tek tek çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların kenar kısımlarına ayvalı iç malzemeden ilave edin. Rulo yapıp uçlarını birleştirin ve ay çöreği şekli verin.

Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca pudraşeker ve
antepfıstığı serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte