Sivas Katmeri
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı ve sahur sofralarında sunabileceğiniz Sivas katmeri, çayın en lezzetli eşlikçisidir. İsteğe göre patates veya peynirli iç harç ile doldurulan katmer, sade bir şekilde de sunulabilir. Sivas katmerini diğer katmerlerden ayıran en önemli özellik, hamurunun daha kalın bir şekilde hazırlanmasıdır. Ayrıca pişirme işlemi için tava yerine fırın kullanılır. Malzemeler hazırsa, kahvaltı sofralarına çok yakışacak Sivas katmeri tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak yağlı katmer ve tahinli katmer tarifine de göz atın.

Sivas Katmeri Tarifi İçin

Malzemeler

Arası için:

Üzeri için:

Sivas Katmeri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kabın içerisine maya, su ve ılık sütü koyarak erimesini sağlayın.
  2. Ardından üzerine tuz, sıvı yağ ve unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  3. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Üzerini temiz bir bezle kapatarak mayalanması için 45 dakika bekleyin.
  4. Tavanın içerisine tereyağını alın ve çok kızdırmadan eritin. Üzerine sıvı yağ ekleyin.
  5. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Unlanmış mutfak tezgahında ilk bezeyi açın.
  6. Hamurun üzerini hafifçe yağlayın ve kenarlarından çekiştirerek inceltin.
  7. Karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kare olarak katlayın ve kenara alın.
  8. İkinci hamur bezesini de ince bir şekilde açın ve yağlayın. Kenarlarını çekerek inceltin.
  9. İlk açtığınız kare hamuru, ikinci hamurun ortasına koyun. Karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kapatın.
  10. Yağlı kağıdı katmer hamurunun üzerine koyun ve elinizle hafifçe bastırarak inceltin.
  11. Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine alın. Kalan 2 bezeyi de aynı şekilde yapıp tepsiye yerleştirin.
  12. Hamurların üzerine bıçak yardımıyla verev şeklinde ince kesikler atın.
  13. Bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın. Fırça yardımıyla katmerin üzerine sürün.
  14. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri İç Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama