Pırasalı Ve Soğanlı Kıtır Yufka
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Ve Soğanlı Kıtır Yufka Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Beşamel sos için

Pırasalı Ve Soğanlı Kıtır Yufka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yufkayı küçük parçalar şeklinde koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Kızgın fırında 5 dakika kızartın. Fırından alıp soğutun. Soğanları ve pırasaları ince yuvarlak dilimler şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Küçük doğranmış 6 dilim pastırmayı ekleyip karıştırın. Karabiberle tatlandırın. Beşamel sos için, unu tereyağında sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip pişirin. Tuzla tatlandırın. Yağlanmış küçük fırın kaplarına sırasıyla kızartılmış yufka, sebze ve beşamel sos sıralamasıyla malzemeyi paylaştırın. Üzerine kalan pastırmaları küçük parçalar şeklinde kesip ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama