Pazılı Hamur Ruloları
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Hamur Ruloları Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Üzeri için

Pazılı Hamur Ruloları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla ince açın. Üzerine tüm hamuru kaplayacak şekilde hafif haşlayıp damarlarını kestiğiniz pazı yapraklarını yerleştirin. Dolmalık fıstığı yağsız tavada rengi hafif dönene kadar kavurun. Dolgusu için ince doğradığınız kurutulmuş domates, ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız adaçayı ve rendelenmiş domatesi geniş bir kaseye alın. Kavurduğunuz dolmalık fıstıkları da ilave edip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp pazı yapraklarının üzerine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp iki cm kalınlığında parçalar kesin. Yağladığınız oval bir fırın kabına aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı sürüp adaçayı yapraklarını serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama