Pancarlı Rulo
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pancarlı Rulo Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Pancarlı Rulo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 170 dereceye ayarlayın. 25x35 ebadında bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pancarlar ı yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Kabuklarını soyun ve küçük parçalara ayırıp blender’den geçirin. Bir süzgecin içine alıp fazla suyunun süzülmesini sağlayın. Diğer yanda yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaselere alın. Süzülen pancar püresini yumurta sarılarına ekleyin. Un, reyhan, fesleğen ve tuzu ilave edip çırpın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Spatula yardımıyla unlu karışıma yavaş yavaş ekleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı yayın ve önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz kağıdıyla birlikte temiz bir mutfak havlusuna sarıp rulo haline getirin ve soğumaya bırakın. Dolgu malzemesini hazırlamak için süzme yoğurt ve diğer malzemeleri bir kaseye alıp karıştırın. Soğuyan rulo kekin iç yüzeyine sürün. Tekrar rulo haline getirin ve buzdolabında 4-5 saat bekletin. Haşlanmış pancarı küçük küpler şeklinde doğrayın. Pancarlı rulonun üzerine serpin. Servis yapın.

Pancar
Şeker pancarı ve kırmızı pancar olarak iki türü vardır. İkisi de yoğun olarak tüketilir. Vücuda faydalı vitamin ve mineral deposu olarak yaygın kullanılan kırmızı pancardır. Karaciğer dostu pancar, şeker, kalp ve kansızlık gibi kronik rahatsızlıklarda kalkan görevindedir. Yemeği, turşusu ve içeceği yapılan pancar bu mevsimde tüketilebilecek ideal sebzelerden biridir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sebze Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama