Kete
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kete Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İçi için

Üzeri için

Kete

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu geniş bir kaba eleyin. Yarım su bardağı kadarını ayırıp kalanına tuz ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. Mayayı yarım çay bardağı sütle karıştırıp unun ortasına ekleyin. Üzerine biraz un serpip oda sıcaklığında maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. Tereyağını eritin. 1 kaşık kadarıyla fırın tepsinizi yağlayın. 2 kaşığını ayırdıktan sonra kalan tereyağı, süt ve toz şekeri una azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Ayırdığınız 2 kaşık tereyağına unu ilave edin. Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun. Dinlenen hamuru 6 beze hazırlayın. Her bezenin ortasını çukurlaştırıp kavrulmuş undan ekleyin. Hamuru yuvarlayarak kapatın. Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerini çatal ucu batırarak birkaç yerinden delin. Çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama