Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme

Üzeri için

Haşhaşlı Ve Cevizli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin.
  2. Kalan 1 bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur  yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin.
  3. Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin.
  4. Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve 1 çorba kaşığı haşhaş serpin. Yufkaları üst üste yerleştirip 7-8 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin. Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun.
  5. Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif defterinize cevizli çörek tarifini eklemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Çörek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama