Cevizli Simit
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Simit Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Simit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maya, süt ve suyu karıştırın ve 10 dakika köpükleşmesini bekleyin.

Un, poolish, tuz, şeker, ceviz içleri ve ayçiçeği yağını karıştırın. Mayalı karışımı yavaşça hamura ilave edip karıştırıp 15 dakika yoğurun.

Hamuru ılık bir yerde üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin. Unlu bir zemine alıp 1 dakika yoğurun ve tekrar üzerini örterek ılık bir yerde 45 dakika dinlendirin.

Kabaran hamuru unladığınız mutfak tezgahına alıp 2 dakika kadar yoğurun ve rulo yapın. Ruloyu 9 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları uzun ince rulo biçiminde yoğurun ve simit biçimi verin. Simitleri pekmeze batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Bir saat üzerleri kapalı şekilde dinlenmeye bırakın.

Fırını 220 dereceye ayarlayın. İlk 5 dakika daha önce tarif ettiğim yöntemlerden birini kullanarak fırına buhar sağlayın. Simitleri 15-20 dakika pişirip ızgara teli üzerine alın. 20 dakika dinlendirip servis yapın.

Poolish
350 gr un
535 ml su
1.35 gr kuru maya

Un, su ve mayayı derin bir kapta iyice karıştırın. Üzerini streç folyo ile kapatıp oda sıcaklığında 4 saat bekletin. Karışımın köpüklü ve adeta kaynarmış gibi hava kabarcıkları oluşturduğunu göreceksiniz. Bu karışım buzdolabında 3 gün kullanılmaya hazır olarak bekletilebilir.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama