Gölleme
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Göllem ya da gölleme tarifini hiç duydunuz mu? Bu tatlı Kırıkkale'de özellikle ramazan ayında sahur ve iftarlarda tüketilen bir lezzet. Bu makalede Gölleme tarifi nasıl yapılır? sorusunun yanıtına ve tarifin özelliklerine bakıyoruz. Kentteki tariflerde, gölleme için  200 gram yağ eritilip üzerine yarım kilogram pekmez ekleniyor. Pekmez kaynamaya başlamadan ocaktan indiriliyor. Daha önceden hazırlanmış 4-5 parça çörek doğranıp bu pekmezli karışımın üzerine ekleniyor ve ardından tatlı servis ediliyor. İşte gölleme tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

Tarif görseli: sahrapsoysal.com

Gölleme Tarifi İçin

Malzemeler

Gölleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, su, toz maya ve tuz bir kapta karıştırılır. 
  2. Hazırlanan hamur mayalandırmaya bırakılır. 
  3. Mayalı hamur dört eşit parçaya bölünür. 
  4. Yufka şekilde açılır.
  5. Yufkaları kızgın sac ya da tavada bazlama gibi pişirilir. 
  6. Pişen yufkalar küçük parçalara bölünür.
  7. Tereyağı eritilir, içerisine pekmez eklenir. 
  8. Kırık yufkaların üzerine serpilir ve servis edilir.
  Servis Önerisi

Ceviz ya da fındık ile birlikte servis edebilirsiniz. 

  Püf Noktası

Üzüm ya da dut pekmezi kullanabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Tatlı Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan