Tahinli Anadolu Çöreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahinli Anadolu Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme:

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Tahinli Anadolu Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur yoğurma kabına yoğurdu alıp yaş mayayı ekleyin ve ezin. 1 bardak su, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
  2. Unu eleyip karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp hamur 2 misli kabarana kadar bekletin. Tahini sıvıyağ ile iyice karıştırın.
  3. Hamuru iki veya üç eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı unlanmış zemine alıp elinizle açarak inceltin.
  4. Üzerine yağlı tahin karışımından sürüp bohça şeklinde katlayın ve üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
  5. Hamurları tekrar açıp üzerine tahinli karışımdan sürün. Ceviz içi ve yenibahar serpip rulo yaparak sarın.
  6. Sağ ucunu içe sol ucunu dışa sararak ruloyu burun ve kendi etrafında sarıp çörek şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın.
  7. Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça