Lor Peynirli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hamur işi tariflerde sık sık kullanılan lor peyniri, tuzsuz yumuşak bir peynir çeşididir. Genellikle keçi veya inek sütü ile hazırlanan bu peynir, topak şeklinde sunulur. İçeriğindeki protein değeri çok yüksek olduğu için, özellikle sporculara önerilen besinlerin başında gelir. Malzemeleriniz hazırsa, lor peynirli poğaça tarifi için detaylara geçebiliriz.

Evde kendi peynirinizi hazırlamak için, ev yapımı lor peyniri tarifimizden yararlanabilirsiniz.

Lor Peynirli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Lor Peynirli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Su, ayçiçek yağı ve karbonatı küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte ısıtın. Ekmek hamurunu yoğurma kabına koyup üzerine bu karışımı ekleyin ve yoğurun. Unu yavaşça ekleyip yoğurarak çok yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edin. Kıyılmış maydanozu ve lor peynirini ekleyip yoğurmaya devam edin. Elinizi ayçiçek yağına batırıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika tepside dinlendirin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Servis yapın.
Pastane usulü peynirli poğaça tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça