Kekikli Düğüm Poğaça
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kekikli Düğüm Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Kekikli Düğüm Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maya, şeker ve sütü bir kapta maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın. Üzerini örtüp oda ısısında 1 saat bekletin. Tereyağı, tuz, yumurta akı, taze kekik yaprakları ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp şerit haline getirin ve düğüm atarak şekillendirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 10 dakika dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça