Dereotlu Poğaça
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pastanede yediklerinizin tadında lezzetli mi lezzetli dereotlu poğaça nasıl yapılır? Denenmiş bir tarifle karşınızdayız. Lezzet Mutfak Okulu'nda Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nden eğitmen şef Arif Akdaş eşliğinde bu kez dereotlu poğaça yapıyoruz. Videomuzda dereotlu poğaça tarifinin yanı sıra istenen lezzet için püf noktalarını, doğru kıvam için bilinmesi gereken teknikleri bulabilirsiniz.

Alternatif olarak 3 2 1 poğaça, mayasız poğaça ve bayatlamayan kabartma tozlu poğaça tarifine de göz atın.

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi için:

Üzeri için:

Dereotlu Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Hamurda kullanılacak katıyağ veya tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
  • Ağızda dağılan bir poğaça istiyorsak içine kesinlikle su girmemeli.
  • Poğaçaların üstleri çatlak ve kıyır kıyır bir yapı istiyorsak kabartma tozu kullanmalıyız.
  • Hamuru yoğururken ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olmalı. Ele yapışmayan bir hamur olması yeterli.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Video Tarifler Poğaça Tarifleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça