Bol Peynirli Pratik Calzone
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 27 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bol Peynirli Pratik Calzone Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Bol Peynirli Pratik Calzone

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Piyazlık doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kurutulmuş domatesi ilave edip tuz, karabiberle tatlandırın ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Rendelenmiş peynirleri geniş bir kasede karıştırın. Ekmek hamurunu dört eşit bezeye ayırın ve her bezeyi bir merdane yardımıyla 20 cm çapında açın. Kurutulmuş domatesli harcı hamurların yarısına yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş peynir karışımından ve ince kıydığınız yeşilliklerden serpin. Hamurun kenarlarını soğuk su ile ıslatıp yarım ay şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hafif ve pratik atıştırmalıklar arıyorsanız, pizza calzone tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça