Bezelyeli Ve Kuzu Etli Empanada
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezelyeli Ve Kuzu Etli Empanada Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Bezelyeli Ve Kuzu Etli Empanada

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Margarin ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Bir kasede buzlu su, yumurta ve sirkeyi karıştırıp una ekleyin ve yoğurun. Streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtıp küp doğranmış soğan ile sarımsağı soteleyin. Et, bezelye, kıyılmış kekik, tuz ve karabiber ekleyip sotelemeye devam edin. Ocaktan almaya yakın kremayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın. 10 cm çapında yuvarlak kalıp ile parçalar kesip mantar karışımını içlerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve kenarlarına yumurta+su karışımından fırçayla sürerek yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarına çatalla bastırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine tekrar yumurta karışımından sürerek 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.

Empanada, Orta ve Güney Amerika’ya özgü bir börek çeşididir.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Et Tarifleri Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça