Nazilli Pidesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

2020 yılında coğrafi işaret alan Nazilli pidesi, aynı zamanda Nazilli Gülü olarak da bilinir. Uzun yıllardan beri yörede üretilen bu pide, kıymalı, yumurtalı peynirli, yuvarlak ve tahinli olmak üzere 4 farklı çeşitte yapılır. Nazilli pidesini diğer pidelerden ayıran en önemli özellik, iç malzemesinin yoğunluğudur. İç harç çok fazla konulduğu için, alttaki pide hamuru görünmez. Hazırlanan pideler, taş tabanlı odunlu fırında pişirilir. Malzemeler hazırsa, Nazilli pidesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Nazilli Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harcı için:

Nazilli Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle pide hamurunu yapmak için, bir kaba un ve tuz koyun. Üzerine maya ve ılık suyu azar azar ekleyerek yoğurun. 
  2. Ekmek hamuru kıvamına geldiğinde üzerini kapatın ve kabarması için en az 2 saat dinlendirin. 
  3. İç harcı için; domates ve soğanların kabuklarını soyun. Mümkün olduğunca küçük doğrayın.
  4. Kıyma, soğan, domates, maydanoz ve tuzu karıştırıp güzelce yoğurun. Üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin.
  5. Mayalanmış hamuru bezelere ayırın ve merdane yardımıyla pide hamuru olacak şekilde açın. 
  6. Hazırladığınız kıymalı harcı pide hamurunun üzerine yayın. Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
  7. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  8. Pideler tamamen piştiğinde kenarlarına tereyağı sürün ve 5 dakika dinlendirdikten sonra doğrayarak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap
Terme Pidesi