Cicirya Pidesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Cicirya, Rum mutfağında çok sevilen ve Gökçeada'da çok popüler olan bir pide türüdür. Keçi peyniri ve taze nane ile yapılan bu pide, yuvarlak bir biçimde sunulur. Cicirya pidesinin hamuru, diğer pidelere göre daha kalındır. Gökçeada'ya gelen Rumlar tarafından yayılan bu pide, özellikle Çanakkale ve çevresinde sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, cicirya pidesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Nazilli pidesine de göz atın.

Cicirya Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Cicirya Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Boşluk kısmına tuz ve zeytinyağını ekleyin. 
  2. Bu esnada kuru mayayı ılık su ile karıştırın ve 10 dakika bekleyin. 
  3. Hazırladığınız mayalı karışımı unun üzerine döküp elinizle yoğurun. İstediğiniz kıvama gelince üzerini örterek oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. 
  4. İç harcı için keçi peyniri ve beyaz peyniri ezerek karıştırın. Yumurta, nane ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  5. Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve yuvarlak olacak şekilde açın. 
  6. Hamurun kenarlarını kıvırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 
  7. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. Hamurun üzerine iç harcı alın ve her tarafına yayın.
  8. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri Yöresel Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap
Terme Pidesi