Sebzeli Strudel
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Strudel Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Strudel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Patlıcan ve kabakları uzunlamasına dilimleyin. Yıkayıp tuzladığınız patlıcanları, kurumaları için süzgeçte bekletin. Kağıt havluyla suyunu iyice alın.

Dolmalık biberi dilimleyip çekirdeklerini temizleyin. Orta ateşte 10 dakika közleyip kabuklarını soyun. Kabak ve patlıcan dilimlerini fırçayla yağlayıp 10-15 dakika ızgarada pişirin ve soğumaya bırakın.

Yufkalardan birinin üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp yağlayın ve diğerlerini de onun üzerine yerleştirin. Patlıcan ve kabak dilimlerinin yarısını yufkanın ortasına gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine biber,  ıspanak ve ufalanmış peyniri ilave edin.

Yufkaları rulo şeklinde sarın. Üzerine kalan zeytinyağını sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan
Dutlu milföy muffin
Gül yapraklı milföy