Ağzı Açık Mantı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ağzı Açık Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Üzeri için

Ağzı Açık Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu, hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın. Yumurta sarıları, tuz ve azar azar su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamura top şekli verip üzerini bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
  3. İç malzeme için soğanı temizleyip ince ince kıyın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
  4. Hamuru üç bezeye ayırın. Her bir bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde hazır yufkadan biraz daha kalınca açın. Yufkaları dörder santim çapında yuvarlaklar şeklinde kesin.
  5. Her yuvarlağın ortasına iç malzemeyi paylaştırın ve ortasından tutup birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip bir su bardağı kadar su ilave edin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında arada bir suyu bittikçe su ilave ederek pişirin.
  7. Üzeri için, tereyağını bir tavada eritip toz kırmızıbiberi ekleyin. Mantıyı servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve tereyağlı sosu gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Mantı Tarifleri Fırın Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı