Yanık Tereyağlı, Ballı Ve Adaçaylı Krakerler
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 25 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yanık Tereyağlı, Ballı Ve Adaçaylı Krakerler Tarifi İçin

Malzemeler

Yanık Tereyağlı, Ballı Ve Adaçaylı Krakerler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, yulaf, parmesan, tuz ve yumurtayı mutfak robotuna koyarak yulaf ezmesi iyice ezilene kadar çekin.
  2. Tereyağı, bal ve adaçayının yarısını bir sos tenceresine alarak ocağa koyun. 2-3 dakika, tereyağı köpürene kadar pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  3. Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtın. Adaçayını tencereden ayırın. Tereyağı karışımını da mutfak robotuna ekleyerek karıştırın. Hamuru top haline getirip iki pişirme kağıdı arasına alın ve 4 mm kalınlığında 40x30 cm boyutlarında dikdörtgen şeklinde açın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  4. Yumurta beyazını fırça yardımıyla hamur üzerine sürün. Kalan adaçayının yapraklarını kopararak hamur üzerine bastırıp yerleştirin. Hamuru kare kare kesip üzerlerini çatalla delin ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
  5. Fırında, rengi koyulaşıp çıtır olana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye