Üzümlü Ve Bademli Çörekler
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üzümlü Ve Bademli Çörekler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Üzümlü Ve Bademli Çörekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu geniş bir kaba alıp instant maya ile harmanlayın. Tuz, şeker, vanilya, toz badem, kuru üzüm, su ve sütü ekleyip karıştırın ve yoğurun.
  2. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılaştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika bekletin.
  4. Fırça yardımıyla üzerine süt sürüp toz şeker serpiştirin. Her birinin üzerine üçer tane badem yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye