Parmak Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ekim ayının sonunda gerçekleşen Cadılar Bayramı için farklı görünümlü bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Klasik, lezzetli ve ağızda dağılan bir kurabiye. Görüntüsü ve yapması oldukça keyifli olan parmak kurabiye tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Parmak Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Parmak Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu bir kapta harmanlanır. Elenerek ayrı bir kaba alınır.
  2. Pudra şekeri ve yumurta bir kapta çırpılır. 
  3. Kuru karışımlar ile birleştirilir. Tereyağı da eklenerek yoğurulmaya başlanır. Kıvam aldığında parmak uzunluğunda ve kalınlığında şekiller verilir. Uç kısmına badem koyularak fırın tepsisine yerleştirilir. 
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. 
  5. Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun. 

Parmak Kurabiye Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Sunum sırasında cadılar bayramı konseptine daha fazla uysun isterseniz vişne ya da çilek reçeli ile servis edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Kurabiye Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Özel Günler Kurabiye Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye