Muzlu Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Muz; ülkemizde Anamur ve Alanya’da yaygın olarak üretilen muz, özellikle mide dostu olarak bilinen bunun yanı sıra cilt sağlığı açısından da etkin maddeler içeren yararlı bir meyvedir. Besleyici olduğu kadar lezzetiyle de büyük küçük herkesin severek tükettiği muz, tatlı tariflerinde sıklıkla tercih edilir.

Muzlu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Muzlu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumuşatılmış margarin, kakao, yoğurt ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerine nişasta, kabartma tozu, vanilya ve yeterince un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına dilimlenmiş muz ekleyin. Yuvarlayıp kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Muzlu Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye