Muhallebili Pay
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muhallebili Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Muhallebisi için

Üzeri için

Muhallebili Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan kurabiyemize başlayalım. Yumurta ile tozşekeri mikserle çırpın. Yoğurt, eritilmiş tereyağı, ayçiçeği yağı ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Süt, tozşeker, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve unu bir tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağı ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.

Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açıp 10 cm x 10 cm genişliğinde kesin. İçlerine birer yemek kaşığı kadar muhallebiden paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Üzerine pudra şeker ve antepfıstığı serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye