Kestane Şekerli Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestane Şekerli Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kestane Şekerli Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda ısısında bekletilmiş margarini hamur yoğurma kabına alın. Pudra şekeri ekleyip karıştırın. Yumurta sarıları ve karbonatı ilave edip malzemeleri birbirine yedirin.
  2. Unu azar azar ekleyip yoğurun.Yumuşak kıvamlı pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  3. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın.30 eşit bezeye ayırın. Bezeleri önce yuvarlayın sonra tezgahın üzerinde elinizle hafifçe bastırıp yassılaştırın.
  4. Hazırladığınız hamurların ortasına birer kestane şekeri yerleştirin. Hamurları top şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  5. Topların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp hindistan cevizi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika topların üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye