Kayısılı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısılı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 derecede ısıtın. Yumurtaların akını sarısından ayırın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta sarısı ve küçük doğranmış kayısıyı hamur yoğurma kabına alın. Malzemeleri elinizle karıştırın. Pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Çırpılmış yumurta akı ve Hindistan cevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Kayısı
Sıcak ve soğuk tatlılar, pastalar, meyve salatalarının yapımında en çok kullanılan meyvelerin başında gelen kayısı, yoğun olarak Anadolu’nun doğu bölgelerinde tarımı yapılan bir meyvedir. Mevsiminde taze olarak yenilebilen kayısı kurutulduktan sonra da yemiş olarak tüketilir. Başta karoten olmak üzere mineral tuzlar açısından da zengindir. Enerji değeri düşük olduğu gibi sindirimi kolaylaştırıcı etkisi de vardır.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye