Fıstık Kremalı Ekler
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstık Kremalı Ekler Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Krema için

Üzeri için

Fıstık Kremalı Ekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı, su ve tuzu tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Unu ilave edip 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin. Hamuru geniş uçlu sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili ya da hafif yağlanmış fırın tepsisine hamuru istediğiniz uzunlukta şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirme sırasında ve fırını kapattıktan 40 dakika sonraya kadar fırın kapağını açmayın. Kreması için, süt hariç diğer malzemeleri tencereye alın. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Fırından çıkardığınız ekleri enlemesine kesin ve arasına kremayı doldurun. Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Pastaların üst kısmını çikolataya batırıp 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye