Egeli Büyükanne Usulü Lor Kurabiyesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Egeli Büyükanne Usulü Lor Kurabiyesi Tarifi İçin

Malzemeler

Egeli Büyükanne Usulü Lor Kurabiyesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@plaza.insani.mutfakta
17 bin takipçi
Sedefnaz Yaşar

  1. İlk olarak fırını 180 derecede ısıtın. Lor peyniri ve toz şekeri iyice yoğurup, üstüne yağı ve yumurtaları ekleyerek yoğurmaya devam edin. 
  2. Tüm toz malzemeleri başka bir kapta karıştırıp yavaş yavaş bu karışıma ekleyin, hepsini yoğurun. Hamurun kıvamı hafif cıvık olacak ama yuvarlanabilecek. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, fırın kağıdı serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında üzeri hafif turunculaşıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  3. Pamuk gibi yumuşacık, içi lor dolu besleyici şahane bir kurabiye: Egeli Büyükanne Usulü Lor Kurabiyesi! Bu kurabiye sizi küçüklüğünüze götürecek. Çocuklar için de şahane bir seçim, bol peynirli az şekerli. Tadı bir harika, insanın yedikçe yiyesi geliyor.

Sakızlı ve lor peynirli kurabiye tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye