Çikolatalı Ve Haşhaşlı Spiral Kurabiye
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Ve Haşhaşlı Spiral Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Ve Haşhaşlı Spiral Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Çikolataları bir kaseye alıp kaynayan suyun üzerinde benmari usulü eritin. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta, un ve eritilmiş ılık çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Elinizle yuvarlayıp streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru yağlı kağıt arasında 5 mm kalınlığında açın ve içine haşhaş tohumu serpin rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıdın üzerine bolca haşhaş tohumu dökün ruloyu üzerinde yuvarlayıp her yerine yapışmasını sağlayın ve 1 cm’lik daireler kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra ızgara teli üzerine alıp soğutun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye