Çikolatalı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bitter çikolata ile hazırlanan çikolatalı kurabiye, Avrupa ve Amerika'da sık sık tüketilir. Genellikle yuvarlak şekli ile sunulur. İçerisinde fındık, ceviz, fıstık gibi kuruyemişler eklenerek lezzeti arttırılır. Karbonhidrat değeri yüksek olsa da, vücuda enerji vermesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, damla çikolatalı kurabiye tarifine başlayabiliriz.

Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kırılmış bitter çikolatayı eritilmiş yağa ekleyip karıştırın. İlk sıcaklığı gittikten sonra yumurtayı ekleyip çırpın.
  2. Şeker, tuz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Damla çikolata ve fındığı ilave edip karıştırın.
  3. Yağlı kağıt yayılmış tepsiye birer kaşık hamur dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika pişirin. Servis yapın.
  4. Farklı versiyonu olan damla çikolatalı kurabiye tarifini de deneyin. Afiyet olsun.

Misafir ağırlarken ikram edilen kurabiye tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, nefis elmalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye