Çikolatalı Çörek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İç malzeme için

Çikolatalı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu derin bir kaba aktarın. Maya ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Ilık süt, yumurta, ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Ilık bir ortamda mayalanması için yaklaşık 45 dakika dinlendirin. Hamuru üçe bölün. Tezgaha un serpip merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Her tarafını yumuşatılmış margarin ile yağlayın. Küçük parçalara kestiğiniz çikolataları bir kenarına dizin ve bu kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. 20 dakika da tepside mayalandıktan sonra önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 15- 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çörek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye