Antep Fıstıklı Üçgen Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antep fıstığı: Adından da anlaşılacağı üzere Antep yöremizde yetişen ve birçok insanın severek tükettiği kabuklu yemişlerin başında gelir. Antep dışında Güneydoğu Anadolu bölgesinde Şanlıurfa, Siirt, Kahramanmaraş ve Diyarbakır’da çokça üretilir. Genelde baklava, şöbiyet gibi şerbetli tatlıların lezzetine lezzet katmasıyla ünlüdür.

Antep Fıstıklı Üçgen Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Antep Fıstıklı Üçgen Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. 23 cm çapında sığ bir kabın içine yağlı kağıt yerleştirin.
  2. Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Un ve kakaoyu ekleyip yoğurun. Yağlı kağıt konmuş tepsiye elinizle bastırarak yayın.
  4. Üzerine iri çekilmiş Antep fıstığını serpip elinizle hafifçe bastırın. Bıçakla 16 eşit dilime kesin (hamuru tepsiye değmeyecek şekilde yarısına kadar kesin).
  5. Sıcak fırında 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleri iyice kesin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kurabiye Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye